29 січня
Із нагоди 100-річчя подвигу Героїв Крут свободівці Буковини проведуть пам'ятну виставку

29 січня виповниться 100 років, як українці стримали наступ російського ворога на Київ. Бій 16 (29) січня 1918 року біля залізничної станції "Крути" між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що нараховував майже чотири сотні вояків, дозволив оборонцям української державності призупинили наступ противника та здійснити організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російські совєцькі загарбники втратили боєздатність на чотири дні. Проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України, холодного січневого дня 1918 року в нерівному бою проти переважаючих сил большевиків виступили зовсім юні, але нескорені захисники своєї Батьківщини.

Тоді ще ніхто не знав, що ця велика війна буде тривати понад 100 років. Герої Крут ‒ це "кіборги" 1918 року! Як і 100 років тому, сьогодні молоді люди на сході України також захищають її суверенність і потребують належного пошанування.

Ось чому свободівці Буковини з нагоди 100-річчя подвигу Героїв Крут 29 січня на Центральній площі Чернівців біля пам'ятника Тараса Шевченка з 12:00 до 16:30 проведуть пам'ятну виставку "Крути не маємо права забути". Бо хто не пам'ятає свого героїчного минулого, приречений на поразку. Українці ж ‒ переможці. Були, є і будуть.