10 липня 2016
Віталій Мельничук: Важливо спілкуватися з людьми не лише під час запланованих прийомів

На День Дністра, 10 липня, як заступник голови обласної ради відвідав Другий міжобласний еко-фестиваль рибної ловлі та рибної юшки "Отак юшка", поблизу Хотина. Фестиваль організували працівники Національного парку "Хотинський" з ініціативи Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА та його керівника свободівця Ярослава Когутяка. Під час святкувань на Хотинщині та в Новодністровську, до мене як до депутата й заступника обласної ради підходили десятки місцевих мешканців із різними питаннями. Незважаючи на святковий настрій, людей турбують проблеми, які стали для них нагальними.

До депутатів та до керівництва облради люди звертаються з різними запитаннями про стан життя в державі, про реформи, про децентралізацію та прозорість її запровадження. Людей тривожить непомірне підняття житлово-комунальних тарифів, конкретні земельні питання, питання видачі дозволів та ліцензій на користування різного роду об'єктами. Крім того, всіх людей цікавить пошук реальних шляхів виходу з затяжної громадсько-політичної та суспільно-економічної кризи.

Щодо святкових моментів, то на урочистостях еко-фестивалю "Отак юшка" перш за все від імені керівництва облради та депутатського корпусу привітав учасників та гостей фестивалю. Минулого року мав можливість відвідати 1-й фестиваль "Отак юшка" та з впевненістю можу зазначити, що цьогоріч фестиваль організовано на високому рівні, адже гостей та учасників, як на мене, було значно більше.

Вже у другій половині дня приїхав у Новодністровськ, де від облради привітав учасників та гостей етно-фестивалю "Дністер-фест", мешканців міста та гостей на святкуванні 40-річчя міста енергетиків. Також під час святкувань нагородив учасників почесними грамотами обласної ради.

Свято є свято, але при безпосередньому спілкуванні з людьми представникам місцевого самоврядування все складніше відповідати на злободенні запитання людей, адже вирішення загальнодержавних проблем, загалом лежить на рівні керівництва Української держави, а важелі прямого впливу на місцях тримають в руках представники виконавчої влади. Вже зараз всім стає зрозумілим, що без запровадження реальних правових механізмів очищення влади, відновлення прямого діалогу влади з громадою виправлення катастрофічної ситуації в Україні затягнеться та ускладниться.

Віталій Мельничук, заступник голови Чернівецької обласної ради