25 квітня
Віталій Мельничук: Очільник Чернівців рекомендує не виконувати рішення сесії міськради

Дотримання закону та регламенту роботи Чернівецької міської ради належить до прямих обов'язків міського голови. Навіть якщо міський очільник Олексій Каспрук вважає, що вартість проїзду в маршрутках, незважаючи на рішення міської ради, повинна становити 4 гривні, то озвучувати це офіційно та допускати його невиконання ‒ це цілковите правове протиріччя.

Не буду вдаватись до обговорення тонкощів ціноутворення та формування тарифів на проїзд у міському транспорті, але як можна кваліфікувати дії градоначальника, який допускає офіційні висловлювання про те, що можна не виконувати чинне рішення сесії.

Незалежно від того, як Олексій Каспрук ставиться до депутатів міської ради, до якої би точки кипіння не доходили процеси обговорення при ухваленні рішень на сесіях, недопустимо міському голові, який відповідає за життєдіяльність міста, функціонування структур виконавчої влади та виконання рішень сесії, показувати особистий негативний приклад ігнорування законних рішень та рекомендувати їх не виконувати.

Такі дії міського голови схоже на продовження запущеного відомими політичними гравцями сценарію проходження через Верховну Раду України рішення щодо можливих перевиборів Чернівецької міської ради. Але такі ігри дуже небезпечні і можуть повністю паралізувати роботу міста.

Подальші розхитування та протистояння всередині міської ради, які провокує своїми діями міський голова, вкрай негативні для Чернівців та його мешканців.

Як представник ВО "Свобода" закликаю міського голову Олексія Каспрука, незважаючи на непросту ситуацію у міській раді, діяти виключно в межах законодавства, виконуючи рішення сесій міськради. Недопустимо такими кроками давати привід представникам виконавчих служб та органів міської ради наслідувати негативний приклад невиконання рішень сесій та виконкому, наказів керівників різних рівнів вертикалі влади та місцевого самоврядування.