5 вересня
Віталій Мельничук: Володимир Стаюра ‒ навіки в серці

Тернопіль, а разом з ним і вся Україна 1 вересня провела в останню путь справжнього українця, дієвого патріота, бійця московсько-української війни, доброго сім'янина, одного з найактивніших громадсько-політичних діячів Тернопільщини свободівця Володимира Стаюру.

Разом із чернівецькими свободівцями я приїхав на прощання з побратимом, з яким добре здружився майже 10 років тому на виборах до Тернопільської обласної ради. Володимир Стаюра ‒ людина надзвичайно позитивної енергетики. При зустрічі Володя завжди не лише активно розповідав про справи, якими займався, але й цікавився, як життя, сім'я, діти, як проходить громадська робота в Чернівцях, області тощо. Часто реально допомагав, радив як краще діяти.

Прощання з Володимиром Стаюрою відбувалося в архикатедральному Соборі УГКЦ в центрі Тернополя. У своєму архієрейському слові після літургії та панахиди Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь щирим словом згадав життєві кроки Володимира, те що здійснив націоналіст за своє життя для громади міста, області, України: "Громадською роботою Володимир Стаюра почав займатися з юності ще з кінця 80-х. в 1990 році був одним з тих, хто встановлював синьо-жовтий прапор над приміщенням міської ради. Завжди безкомпромісно відстоював українські цінності та стояв на сторожі інтересів мешканців краю. З честю та з відкритим серцем справжнього захисника України пішов Володимир добровольцем на фронт московсько-української війни, повернувшись з війни як місцевий обранець зайнявся проблемами мешканців міста". З тяжким сумом та жалем духовний пастир повідомив про те, що саме сьогодні, 1 вересня, 26-та річниця весілля Володимира Стаюри, а вся скорботна родина має проводжати Володю в останню путь.

Після літургії та панахиди процесія рушила вулицями міста в напрямку центрального Микулинецького кладовища. У прощальній процесії були духовенство, родина Володимира Стаюри, керівництво партії ВО "Свобода" разом з Головою Олегом Тягнибоком, фронтовики та волонтери "Легіону Свободи", бійці "Карпатської Січі", батальйону "Січ", друзі, побратими, свободівці, мешканці міста та області.

На кладовищі біля могили після духовного прощання до присутніх з глибокою скорботою звернувся Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок та сказав, що Володимира Стаюри нам дуже не вистачатиме, адже він був одним з ключових громадських діячів не лише на рівні Тернопільської області, але й всієї України. Після голови партії до присутніх також звернувся командир "Карпатської січі та "Легіону Свободи" Олег Куцин, який подякував побратиму за допомогу в створенні "Карпатської Січі", до формування якої Володимир Стаюра долучився після служби в батальйоні "Січ". На завершення прощання до присутніх також зверталися Народний депутат України Михайло Головко та голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Дуже не вистачатиме нам тебе, друже Володимире. Ти з нами завжди будеш у нашому серці.

Віталій Мельничук, заступник голови Чернівецької обласної ради