21 липня
Віталій Мельничук: Заходи, заплановані в Чернівцях на 26 липня, можуть зашкодити національній безпеці України

У Чернівцях ЛГБТ-активісти неодноразово робили спроби публічного нав'язування акцій, під час яких нехтують традиційним фундаментом українського суспільства, інститутом сім'ї та важливістю збереження родини. 26 липня вони знову планують провести заходи, які можуть викликати в Чернівцях та області значну хвилю протестів та протистоянь, адже своєю пропагандою вводять в оману наших дітей та молодь.

Депутати фракції ВО "Свобода" в Чернівецькій обласній раді вважають, що це вкрай недопустиме явище при нинішній ситуації в державі та військових діях на сході України, і щодо цього звернулися до Чернівецького міського голови з офіційним листом.

Чернівці, Буковина, Україна ‒ місто, область, держава з усталеними традиційними, культурними та родинними цінностями, що ґрунтуються на глибоких етнічних, національних традиціях, на яких виховували десятки поколінь, що формували нашу культуру, духовні багатства, сімейні та родинні цінності. Все це необхідно враховувати та цінувати, адже без цього Чернівці, Буковина та Україна залишаться "територією для проживання" людей, які втратили відчуття своєї родини, нації, духовного і християнського начала. Влада в Україні має все робити для підтримки інституту сім'ї та його розвитку.

Щодо цього є також відповідне звернення Чернівецької обласної ради до керівництва держави, є чітка позиція духовенства, обласної Ради церков та релігійних організацій.

Цілком зрозумілим є те, що переважна частина мешканців міста та області вимагає недопущення агресивної, публічної демонстрації того, що зсередини розвалює засади інституту сім'ї.

У Статті 51 Конституції України чітко вказано, що сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою, а заходи, які плануються в Чернівцях 26 липня, підривають фундамент батьківства, материнства і традиційної сім'ї, а значить ‒ шкодять національній безпеці України.

Віталій Мельничук, голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"