23 квітня 2010
Звернення Чернівецької "Свободи" до обласної та міської рад щодо Чорноморського флоту РФ

Голові Чернівецької обласної ради.

п.Шилепницькому І.О.

Депутатам Чернівецької обласної ради.

Голові Чернівецької міської ради.

п. Федорук М. Т.

депутатам Чернівецької міської ради.

засобам масової інформації.

Продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території нашої держави ‒ це планомірна здача національного суверенітету України на догоду кремлівським апетитам.

Війни, які Москва вела з Україною від початку нашої незалежності ‒ політичні, економічні, енергетичні, інформаційні, фінансові, дипломатичні, історичні ‒ закінчилися ганебною капітуляцією, яку 21 квітня 2010 року підписав Янукович.

Формальною підставою для здачі національного суверенітету стали кабальні газові угоди, які у січні 2009 року підписала Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. "Свобода" попереджала, що політика загравання з Москвою приведе Україну до фатальних наслідків. Цього не розуміли Ющенко і Тимошенко, які бавилися з Кремлем у "стратегічних партнерів", підторговуючи національними інтересами. Очевидно, цього не розуміє Янукович: вчора він віддав високозбагачений уран, сьогодні ‒ національний суверенітет, завтра віддаватиме на поталу Москві усіх українців.

Настав час істини. Самодурство і свавілля нової влади дійшло до такої межі, коли гуртом здаються національні інтереси України, коли продають у московське ярмо наших дітей і внуків. Адміністрація Януковича є, по суті, ліквідаційною комісією з припинення діяльності Української держави. Держави, за яку боролись багато поколінь українців, за яку віддали життя мільйони кращих синів і дочок нашої Нації.

У ситуації, коли владна верхівка - антиукраїнська, парламентська опозиція угодовська, а суди куплені, в Україні залишається одна легітимна влада ‒ Український народ. Залишаємо за собою право підіймати народ проти узурпаторів на захист національного суверенітету.

Ми не можемо віддати на поталу національні інтереси, ми мусимо стати на захист Конституційного ладу та суверенітету України.

Враховуючи викладене, вимагаємо від депутатів Чернівецької обласної, та чернівецької міської ради звернутись до:

1. Верховної Ради України:

- не допустити ратифікації угоди щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України;

- розпочати процедуру імпічменту Президенту України Януковичу Віктору Федоровичу за порушення статті 17 Конституції України.

2. Від Генеральної прокуратури та Служби безпеки України порушити кримінальну справу проти Президента України Януковича В. Ф. за посягання на державний суверенітет та територіальну цілісність України".

Чернівецька міська організація ВО "Свобода"