6 травня 2010
Відкритий лист організаційної групи Комітету захисту Нації та Держави у Чернівецькій області до державницьких сил

Через протиправні антиконституційні дії вищого керівництва держави вперше від серпня 1991 р. виникла серйозна загроза існуванню української нації і самостійної України. Верховна Рада, Адміністрація Президента, Кабінет Міністрів перетворились на ліквідаційну комісію з припинення діяльності Української Держави, за яку боролися багато поколінь українців, віддавали життя мільйони кращих синів і дочок нашої Нації.

Зволікання з визначенням позиції кожної відповідальної політичної сили, громадської організації та окремого громадянина щодо потреби захисту українських інтересів є недопустимим. Чому керівники місцевих політичних сил, які ще кілька місяців тому були при владі, не акцентують на невідкладній потребі захисту Нації та Держави, а відкладають це на невизначений термін? Відтермінування створення осередків спротиву антиукраїнському режиму внутрішньої окупації ‒ є зрадою України.

Заради майбутніх поколінь української нації, дотримуючись принципу, що суверенна територія України і національні інтереси не можуть бути предметом торгів, закликаємо керівництво, членство політичних партій, громадських організацій та окремих громадян Чернівецької області об'єднатись навколо української національної ідеї та увійти до складу Комітету захисту Нації і Держави.

Організаційна група Комітету захисту Нації і Держави у Чернівецькій області