22 листопада 2011
Степан Спіжавка: Разом виборюватимемо справедливість на своїй, Богом даній землі!

Шановні земляки! Минув рік, як ви обрали мене депутатом обласної ради, а ще двох представників ВО "Свобода" ‒ до Заставнівської районної ради, це М. Гунчак і В. Слипенюк.

З перших кроків свободівці в обласній і Заставнівській районній радах поводилися так, як обіцяли виборцям ‒ були в опозиції до Партії регіонів. Ми зробили все можливе, аби обласну і Заставнівську районну раду очолив представник опозиційних партій, які разом мають більшість у цих радах. Але, як уже багато років поспіль, і "Наша Україна", і БЮТ, і "Фронт Змін" своїми "тушками" додали голосів Партії регіонів ‒ і обрали голів обласної і районної ради від Партії регіонів. До чести ВО "Свобода", в її лавах не тільки у вказаних радах, але і в усіх радах по Україні (це більше 1000 депутатів) дотепер немає жодного перебіжчика-пристосуванця-"тушки".

Я вже звітував про виконану нашими депутатами роботу перед виборцями сіл Онут і Товтри під час зборів сіл.

Вбачаючи великі недоліки в залученні молоді до фізкультури і спорту, ВО "Свобода" та її депутати організували два футбольні турніри. Перший ‒ весною в с. Шубранець організували депутат Заставнівської районної ради Віталій Слипенюк і помічник депутата обласної ради Іван Мустеца. Другий, уже традиційний, футбольний турнір до дня Незалежности відбувся в с. Кадубівці. До організації цього турніру активно долучилися помічники депутатів Володимир Мулик і Віктор Галяра.

Цікаво вирішилась проблема зі зрубанням сухого дерева, що росло біля обласної лікарні. Кілька років тому його гілка впала на автівку, припарковану під деревом, і добряче її пошкодила (на щастя, тоді не постраждали люди). Ще не будучи депутатом, я телефонував до міської ради, але без результату. Тільки після дзвінка в "Зеленбуд", коли я представився депутатом і пожартував, мовляв, якщо дерево не спиляють ‒ підтримки керівництва "Зеленбуду" від "Свободи" в міській раді не буде (там у нас 3 депутати) на другий день дерево спиляли.

Було звернення від ветерана-афганця щодо рейдерського захоплення в Заставні місця під гараж, зведення на тому місці будинку і позбавлення можливости інших жителів мати там гаражі. На жаль, відповідь прокурора не вирішила питання. Тож, разом з потерпілим, який має висновок суду про свою правоту, ми продовжуємо пошук виходу з цієї ситуації.

Інше звернення ‒ щодо опікунства над дитиною, у якої померла мати. Порадившись з юристами, я рекомендував, що слід робити опікунам, аби вирішити питання на користь дитини.

Зверталась по допомогу інвалід дитинства, у якої було оформлено просто інвалідність. Це питання вдалось вирішити по справедливості.

Депутат обласної ради має право в рік надати допомогу в розмірі 3000 грн. Ці гроші депутати-свободівці використали на допомогу жінці, яка потребувала операції з пересадки нирки.

Чимало звернень стосувалися допомоги щодо розв'язання проблем зі здоров'ям, навіть не пов'язаних з моїм фахом (з гемодіалізу, гастроентерології, кардіології та інших). Усім, хто звертався, я допомагав, і часто це вдавалось. До речі, кожну суботу я проводжу травматологічний прийом у 2-му кабінеті поліклініки. Туди ж можна звертатися зі зверненнями як до депутата після 12-ї години дня.

Для зручности виборців депутати провадять прийом згідно з графіком в 1-й, 2-й, 3-й та 4-й тижні з 11-00 до 13-00 у громадській приймальні Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" за адресою у Чернівцях: вул. Шевченка, 7. Також ‒ 15-го числа кожного місяця у приміщенні Заставнівської районної організації ВО"Свобода", що навпроти 2-ї школи.

За цей час я спрямував депутатські звернення до управління охорони здоров'я Чернівецької облдержадміністрації щодо раціонального використання фонду на розвиток для доступності високотехнологічної медичної допомоги. Інше звернення стосувалося роз'яснення причин переведення отримання зарплати працівників обласної лікарні з банку "Аваль" до банку "Надра". Відповідь для мене не була переконливою, але те, що після мого звернення на території обласної лікарні відкрили банкомат банку "Надра", вважаю невеликим, але позитивом.

Активну громадську позицію виявили свободівці с. Брідок, не дозволивши закрити місцеву школу. Це ‒ помічники депутатів Василь Загара, Василь Костинюк та Антоніна Прокопюк.

На завершення хочу запросити вас, мої земляки, до співпраці. Пам'ятайте, що ВО "Свобода" стоїть на двох засадах: національної і соціальної справедливости. Ми є партією захисту Українців. Якщо бачите несправедливість ‒ звертайтеся і долучайтесь. Разом виборюватимемо справедливість на своїй, Богом даній землі!

З повагою, депутат Чернівецької обласної ради від ВО "Свобода", голова Заставнівської районної організації ВО "Свобода" Степан Спіжавка.